Succesvolle eerste selectiedag van de FSD Academy ism Sportcentrum Anybody Beilen

FSD Academy

Succesvolle eerste selectiedag van de FSD Academy ism Sportcentrum Anybody Beilen

Afgelopen zondag 9 juli was de eerste selectiedag van de Football Skills Drenthe Academy.

 

De FSD Academy is een samenwerking tussen Football Skills Drenthe en Sportcentrum Anybody in Beilen om voetbaltalenten een stap verder te brengen in hun ontwikkeling. Priscilla Lichtendonk  van Anybody: “Het was fantastisch om de inzet en enthousiasme van de voetballers te zien vanochtend. Ze gingen er echt voor!”.

 

Maagd vult aan: “Zoals ik vanochtend aan alle aanwezigen heb uitgelegd, gaat de FSD Academy verder dan de Voetbalschool en wil potentële kandidaten voor BVO’s  (Betaald Voetbal Organisatie), de jongens en meiden die (voorlopig) zijn afgevallen bij een BVO en andere voetbaltalenten een grote stap verder brengen in hun voetbalontwikkeling en – skills”.

 

De eerste dag was zo’n succes, dat er zelfs kinderen op een wachtlijst moesten komen. Daarom is er besloten om op zondagochtend 3 september nog een selectiemoment te organiseren. Er zal dan vantevoren gecommuniceerd worden welke kinderen van de eerste selectiedag door mogen gaan voor de FSD Academy en welke kinderen een tweede kans op selectie krijgen. Ook de kinderen op de wachtlijst krijgen zo een kans om te worden geselecteerd. Door deze mogelijkheid zijn er ook nog enkele plekken beschikbaar voor de selectieochtend. Maagd hierover: “Hoe graag we ook willen dat iedereen mee kan in de selectie, we gaan toch echt kijken naar een stukje talent, skills, maar ook zeker op doorzettingsvermogen en doorgroeimogelijkheden. Voor sommige kinderen is de FSD Academy nu nog niet geschikt. Ik zeg met opzet nog niet, omdat kinderen zich natuurlijk blijven ontwikkelen. Bij onze voetbalschool houd ik dit ook zeker in de gaten en kan het maar zo zijn dat er toch kinderen doorstromen naar de Academy.”

 

Lichtendonk vult aan: “Het is de bedoeling om met de selectie die door is en door wil natuurlijk – naast de techniek- en krachttrainingen – bijvoorbeeld ook wedstrijdjes te spelen tegen andere voetbalscholen of selecties van BVO’s (Betaald Voetbal Organisatie), Dat, naast de verdieping die ze bij de Academy krijgen, is voor kinderen natuurlijk een gouden ervaring. Dat de kinderen er zin in hebben, merkte je vanochtend erg goed uit hun reacties en die van de aanwezige ouders. Daar krijg je toch energie van!”.

 

Uitgebreidere informatie over trainingstijden, – schema, kosten etc. zullen in september ook bekend zijn voor geïnteresseerden. Aanmelden voor de extra selectieochtend op zondag 3 september kan door een mail te sturen aan nielsmaagd@gmail.com. Niels Maagd: “Wie voor die tijd al enthousiast of nieuwsgierig is geworden, mag mij natuurlijk ook altijd bellen voor wat meer informatie!”.

 

Voor informatie over de maatschappelijke projecten, clinics, trainingen en de sponsoren van FSD, kan contact opgenomen worden met Niels Maagd op 06- 24503316. Blijf verder op de hoogte door de website en de socials van FSD te volgen. Meer informatie over Sportcentrum Anybody kan je vinden op de website of volg Sportcentrum Anybody op de socials.

 

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Vier je verjaardag bij FSD!

Ben je binnenkort jarig en wil je ook een leuk voetbalfeest? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!