De voetbalschool

de voetbalschool

De voetbalschool is in 2010 opgericht door Niels Maagd, onder de vlag van VV Beilen.

 

Na jarenlang de rol van hoofd jeugdopleiding te hebben bekleedt bij VV Beilen en VV Wijster, wilde Niels de jeugd van Midden- Drenthe nog meer de kans bieden om hun individuele en technische kwaliteiten te ontwikkelen. 

 

In 2013 is Niels naast de clubgebonden voetbalscholen dan ook een eigen voetbalschool, genaamd Footballskills Drenthe begonnen.

Inmiddels verzorgen we de techniektrainingen bij VV Beilen en VV Wijster/ SV Pesse combinatie. 

 

Ook organiseert Footballskills Drenthe in de regio zowel Indoor als Outdoor voetbalclinics, voetbaltoernooien en evenementen.

onze methodiek

FSD werkt voornamelijk volgens de Meulensteen/Coerver methode, gecombineerd met eigen ontwikkelde oefeningen.

Onze Visie

In onze visie is het aanleren of verbeteren van de technische vaardigheden van spelers tussen 6 en 14 jaar, op individueel niveau, erg belangrijk. Het plezier van de speler staat centraal in het voetbal.

 

De juiste vaardigheden om bepaalde voetbalhandelingen goed onder de knie te krijgen is belangrijk om dit plezier, maar ook motivatie en zelfvertrouwen te hebben in het voetbal.

onze Doelstelling

Ons doel is om met onze oefeningen de individuele kwaliteiten van de kinderen te verbeteren. Hierdoor zal het zelfvertrouwen toenemen en zal het kind zelfverzekerder worden.

 

Door onze korte oefeningen en specifieke techniekvormen verbeteren we de coördinatie en handelingssnelheid.

fsd groep
Video afspelen

De fsd Filosofie

Wanneer je je tegenstander de baas wilt zijn, moet je eerst de baas zijn over de bal. Om hier voor te zorgen trainen we bij FSD intensief op de individuele techniek van een speler. Techniek wat uiteindelijk functioneel toegepast kan worden in de wedstrijd

De oefenstof is altijd met de bal en alle basisprincipes van het voetbal krijgen aandacht. De meeste aandacht gaat uit naar techniektraining. De oefenvormen worden aangepast aan de leeftijd en het niveau van de spelers.

Plezier in het spel blijft echter de basis voor mooie prestaties op het voetbalveld. We zoeken dan ook altijd naar de juiste balans tussen plezier en prestatie in het ontwikkelen van onze oefeningen.

Indeling en Doelgroep

Voor wie is de voetbalschool bedoeld?

Deelname is voor jongens en meisjes van 6 tot en met 14 jaar. 

Indeling

De deelnemers worden in kleine groepjes ingedeeld, op basis van hun niveau. Zo kan iedereen op een goede manier aan zijn/haar vaardigheden werken en op eigen niveau worden getest.

Trainingstijden:

De trainingen worden gegeven op sportpark Noord-West in Beilen

Telefoonnummer (sportpark):

0593-540273 

Adres:

 Eursingerweg 14, 9411 BB

Waar vinden de trainingen plaats?

De trainingen vinden plaats op de zondagochtend van 10:00-11:45.

Kosten Voetbalschool

De FSD voetbalschool is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. We willen iedere jeugdige voetballer de kans bieden om zichzelf met onze techniektrainingen te verbeteren. Daarom willen we onze cursussen voor een laag bedrag aanbieden. De kosten voor een 10 wekelijkse cursus bedragen dan ook maar 60 euro.

Schrijf je ook in voor de voetbalschool!