FSD in de Maatschappij – Samen Sterk op School

FSD in de maatschappij

FSD in de Maatschappij – Samen Sterk op School

Bij Footballskills Drenthe (FSD) zetten we ons al jarenlang in voor maatschappelijke projecten. Dit jaar zijn we alweer bezig met de tweede editie van ‘FSD in de Maatschappij’ op verschillende basisscholen. Dit initiatief sluit naadloos aan bij eerdere projecten zoals De week van de Eenzaamheid, De Non-alcohol challenge, de FSD wandelgroep en de ondersteuning van minderbedeelde gezinnen in Midden-Drenthe.

Samen Vooruit: Het Project

 

Gedurende een bepaalde periode bezoeken wij diverse basisscholen waar we belangrijke onderwerpen bespreken. Het eerste deel van het project richt zich op thema’s zoals pesten, zelfverdediging, respect, racisme en (anti-)discriminatie, en samenwerking. Tijdens interactieve en creatieve lessen leren de kinderen de waarde van deze thema’s in de samenleving.

 

Met dit initiatief willen we duidelijk maken dat iedereen met deze problemen te maken kan krijgen en wat de impact ervan kan zijn. Elk thema staat centraal tijdens een sessie, waarbij we op een voor kinderen begrijpelijke en interactieve manier, vaak met voetbalvoorbeelden, het onderwerp bespreken.

Locaties en Samenwerkingen

 

Onze reis brengt ons naar diverse locaties in Midden-Drenthe. We hebben al bezoeken afgelegd bij Valt je Met in Westerbork, Anybody, en ons laatste bezoek was bij Camping de Bosrand in Spier. Midden-Drenthe heeft zoveel mooie bedrijven, en wij willen deze graag koppelen aan ons project.

Uitnodiging aan Scholen

 

We nodigen scholen die met ons willen samenwerken van harte uit om deel te nemen aan ‘FSD in de Maatschappij’. We hopen zo samen deze belangrijke thema’s aan te pakken. Naast de lessen in de klas gaan de leerlingen ook naar een sportschool die zich bezighoudt met vechtsporten en fitness. Hier leren ze de beginnerstactieken van zelfverdediging. Al onze activiteiten komen voort uit beweging, waarbij we verschillende bewegingsvormen aanbieden. Het doel is om kinderen een basis van zelfvertrouwen te geven en hen te sterken in zelfverdediging, uiteraard met respect voor anderen als basis.

Dank aan Onze Sponsoren

 

Net als al onze activiteiten, is ook dit project niet mogelijk zonder de steun van onze sponsoren. Footballskills Drenthe dankt al haar sponsoren hartelijk voor hun onmisbare bijdrage aan dit mooie initiatief.

Doe Mee!

 

Wilt u meer weten over ‘FSD in de Maatschappij’ of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact met ons op en doe mee aan dit waardevolle project. Samen kunnen we een positieve impact maken op de levens van kinderen in Midden-Drenthe.

 

Voor meer informatie of om uw school aan te melden, bel ons op +31624503316 en54 neem contact met ons op!

 

Let’s make a difference together!

 

Niels en het team van Footballskills Drenthe

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Vier je verjaardag bij FSD!

Ben je binnenkort jarig en wil je ook een leuk voetbalfeest? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!