FSD in de maatschappij

FSD in de maatschappij

FSD in de maatschappij

Footballskills Drenthe (FSD) start binnenkort met één van haar grootste maatschappelijke projecten: ‘FSD in de maatschappij’.

 

Dit initiatief komt in de reeks van maatschappelijke projecten van Niels Maagd en Footballskills Drenthe, zoals bijvoorbeeld de week van de Eenzaamheid, de Non-alcohol challenge, de FSD wandelgroep en aandacht voor minderbedeelde gezinnen in Midden-Drenthe.

 

In het nieuwste project krijgen verschillende basisscholen in een bepaalde periode bezoek van Footballskills Drenthe, waarbij meerdere belangrijke onderwerpen aan bod komen. De focus van het eerste deel van het project ligt op pesten, zelfverdediging, respect, racisme en (anti-)discriminatie. Samen met FSD leren de kinderen, tijdens creatieve en interactieve lessen, hoe belangrijk deze onderwerpen zijn binnen de maatschappij. Maagd hoopt met dit initiatief duidelijk en bespreekbaar te maken dat dit iedereen kan overkomen en wat het met iemand doet als dit je overkomt. Tijdens de verschillende sessies staat elke keer staat één bepaald thema centraal, dat op een interactieve en voor kinderen begrijpelijke manier en aan de hand van bijvoorbeeld voetbalvoorbeelden, wordt besproken. 

 

Niels Maagd: “Wij nodigen scholen die dit samen met ons op willen pakken van harte uit bij ‘FSD in de maatschappij’ en hopen zo samen deze o zo belangrijke thematiek te behandelen. Naast de lessen in de klas gaan de deelnemende leerlingen ook nog naar een sportschool die zich bezighoudt met vechtsporten en fitness, om hier de beginnerstactieken van zelfverdediging te leren. Het is hiermee de bedoeling om de kinderen hiermee een basis van zelfvertrouwen te geven en zich te kunnen sterken in het zichzelf te verdedigen.” Uiteraard altijd met het respect voor anderen als basis. We willen natuurlijk absoluut geen vechtersbazen creëren”, besluit Maagd met een knipoog.

 

Net als alle activiteiten van FSD, is ook dit project niet mogelijk zonder de sponsoren van Footballskills Drenthe. Mocht een school interesse hebben om samen met FSD deze belangrijke thema’s voorop te stellen en er samen werk van te maken, dan kan er contact opgenomen worden met Niels Maagd op 06- 24503316. Meer informatie over de maatschappelijke projecten, clinics, trainingen en de sponsoren, is te vinden op de website en door de socials van FSD te volgen.

 

Team FSD

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

sponsor buro smit verlengt

Ook Buro Smit verlengt sponsorcontract voor 2024

Met enthousiasme kondigt Footballskills Drenthe de verlenging van de samenwerking met Buro Smit aan. Het gerenommeerde Buro blijft onze gemeenschapsinitiatieven ondersteunen, bijdragend aan de groei van niet alleen ons voetbalprogramma, maar ook onze campagne “1 tegen eenzaamheid” en georganiseerde wandelingen.

Lees verder»

Vier je verjaardag bij FSD!

Ben je binnenkort jarig en wil je ook een leuk voetbalfeest? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!