voetbalschool

De FSD academy gaat volgend seizoen van start

Techniektrainingen, Voetbalschool

De FSD academy gaat volgend seizoen van start

Football Skills Drenthe (FSD) gaat volgend jaar iets nieuws doen in Noord-Nederland. Inmiddels is FSD al jarenlang een bekende voetbalschool in de regio. Een voetbalschool voor alle kinderen die erg van voetbal houden en graag die extra trainingsmomenten willen. FSD Academy gaat een paar stappen verder dan dat.

 

FSD gaat, naast de ‘gewone’ voetbalschool, zich met de Academy richten op de jeugd die al bovengemiddeld goed kan voetballen. Het gaat hierbij om jongens en meisjes die bij hun club elke week al op een behoorlijk niveau spelen (1e klasse en hoger) en dicht tegen het niveau van een jeugdopleiding van een betaald voetbalorganisatie (bvo) aanzitten. FSD gaat jeugdspelers uit de regio benaderen om deel uit te gaan maken van de Academy en ze de stap verder omhoog te laten maken. De samenwerking met de bvo’s in de bovenste helft van Nederland wordt hiervoor verder opgezocht.

 

Niels Maagd van FSD geeft aan dat de Academy zich niet alleen zal richten op voetbaltechniek. Ook kracht, uithoudingsvermogen, de mentale component en persoonlijke begeleiding zijn belangrijke pijlers van het concept. Uiteraard gebeurt alles op een positieve en stimulerende manier die aansluit bij de leeftijd van de jongens en meiden.

 

Momenteel richt FSD zich op het regelen van de juiste randvoorwaarden. Zo zal de FSD Academy een eigen locatie gaan betrekken waarbij er vooral indoor gewerkt gaat worden met de spelers. Op die manier zijn er geen beperkingen qua weer en velden zodat er het hele jaar getraind kan worden. Alle benodigdheden om optimaal te kunnen trainen zullen daar aanwezig zijn.

 

Wordt vervolgd.

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Vier je verjaardag bij FSD!

Ben je binnenkort jarig en wil je ook een leuk voetbalfeest? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!